Έγκριση χρηματοδότησης δήμου Πάρου από το Πράσινο Ταμείο

Δημοσίευση: 30.12.2016, 12:57
Τελευταία Ενημέρωση: 30.12.2016, 12:58

Εγκρίθηκε η αίτηση χρηματοδότησης για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ. Β. Α. Κ.) που υπέβαλε ο δήμος Πάρου στο Πράσινο Ταμείο. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 35.000 ευρώ...
Τα ΣΒΑΚ.δίνουν έμφαση στον πολίτη και στην προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά μετακίνησης (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Πράσινο Ταμείο, φορέας που εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου αποφασίσθηκε να ενταχθούν οι 150 δήμοι ως δικαιούχοι χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 8.991.000 ευρώ, στον άξονα προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016».

Τα ΣΒΑΚ. αποσκοπούν στην προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης και την καλύτερη ενοποίηση των διαφόρων τρόπων αστικής κινητικότητας. Δίνουν έμφαση στον πολίτη και στην προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά μετακίνησης. Εξετάζουν συνολικά τον τρόπο λειτουργίας μίας αστικής περιοχής και προτείνουν την ενσωμάτωση των δράσεων για την αστική κινητικότητα σε μία ευρύτερη, βιώσιμη αστική και εδαφική στρατηγική. Καταρτίζονται, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα πεδία χάραξης πολιτικής και τομείς, όπως οι μεταφορές, οι χρήσεις γης και η χωροταξία, το περιβάλλον, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η οδική ασφάλεια, κλπ. Παρέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο εφαρμογής στρατηγικών αστικής κινητικότητας.

Ο δήμος Πάρου επισημαίνει, ότι συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια αξιοποίησης και απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα τρέχοντα προγράμματα που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του Δήμου για την υλοποίηση έργων, τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη και θα διατηρήσουν την καλή εικόνα του νησιού. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.