Ενημέρωση πολιτών για τη λειτουργία ΧΥΤΑ Νάξου

Δημοσίευση: 07.12.2016, 17:00
Τελευταία Ενημέρωση: 07.12.2016, 17:02

Ο ΧΥΤΑ δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη θέση «Κορφή Ξύδη», όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο δήμος, έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του. Η μέθοδος διάθεσης που εφαρμόζεται είναι αυτή της Υγειονομικής Ταφής μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες...
Φωτογραφία αρχείου από την κατασκευή του ΧΥΤΑ Νάξου
Bookmark and Share

Όπως επισημαίνεται, ο χώρος διάθεσης του ΧΥΤΑ θα δέχεται μόνο μη επικίνδυνα οικιακά και προσομοιάζοντα προς αυτά στερεά απόβλητα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κατάλογο αποβλήτων ΕΚΑ, όπως ισχύει, ενώ δεν θα δέχεται άλλα απόβλητα, όπως καθορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς όρους.

Επίσης, παρακαλούνται όλοι οι δημότες, αναφορικά με προϊόντα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (μπάζα) από κτίρια κλπ, ή κλαδιά, ξύλα, καλάμια κλπ ομοειδή και ογκώδη άλλα υλικά, που θα έχουν στη διάθεσή τους, να μην τα οδηγούν στο ΧΥΤΑ, ούτε να τα αφήνουν σε οποιονδήποτε άλλο δημόσιο ή κοινόχρηστο χώρο και ούτε να τα τοποθετούν δίπλα ή μέσα στους κάδους απορριμμάτων (δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και καταστροφή των οχημάτων μεταφοράς), αλλά να τα διατηρούν στους χώρους ιδιοκτησίας τους για λίγο χρονικό διάστημα και έως τη διευθέτηση διαχείρισής τους, για την οποία θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

Τα παραπάνω είναι αναγκαία να εφαρμοστούν, προκειμένου ν’ αποφευχθεί περιβαλλοντική επιβάρυνση ή ρύπανση του περιβάλλοντος με ενδεχόμενο πρόβλημα και στη δημόσια υγεία και αντίστοιχα θα επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες, όπως προβλέπεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον Κανονισμό Καθαριότητας του δήμου (ΑΔΣ 227/2012), όπως διευκρινίζεται από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Newsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 08/12/2016
Oρίίστεεε! Με μια απλή και σύντομη ανακοίνωση όλοι είναι ενημερωμένοι και καταρτισμένοι για το τι πρέπει να κάνουν από 'δώ και πέρα με την καινούργια μας χωματερή. Παρεμπιπτόντως, τι πάθανε και τον ονομάζουν χυτα, πριν κάποια χρόνια για να μας πείσουν να τον δεχτούμε, μας έταζαν χυτυ! Τώρα λοιπόν, μιας και όλοι οι συνδημότες μας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, ξέρουν λεπτομερώς, τι ακριβώς, πρέπει να βάζουν στους κάδους (όπου υπάρχουν βέβαια, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα). Απλά θα ξεφυλλίσουν το έντυπο με τον < Ευρωπαϊκό Κατάλογο αποβλήτων ΕΚΑ, όπως ισχύει> , που σε όλους είχε στείλει, εδώ και χρόνια, ο δημαρχούλης μας, θα κανονίσει κι ένα ραντεβού με τον δικηγόρο του/της για να του φρεσκάρει τους κανονισμούς < όπως καθορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς όρους > και μετά, ποιος μας πιάνει! Ά και βέβαια, < όπως προβλέπεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον Κανονισμό Καθαριότητας του δήμου (ΑΔΣ 227/2012), θα επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες > Ρε δε μας κατουράτε, αστείοι...

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.