Επιστημονική ημερίδα και δωρεάν εξέταση μνήμης στη Σέριφο

Δημοσίευση: 14.11.2016, 22:55
Τελευταία Ενημέρωση: 14.11.2016, 22:57

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 στο Γυμνάσιο Σερίφου, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα «Μνήμη και Άνοια στην τρίτη ηλικία». Την ίδια ημέρα κλιμάκιο των ειδικών θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξέταση μνήμης...
Bookmark and Share

Κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν χαιρετισμό ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σερίφου π. Ιάκωβος Μητροφάνης και ο δήμαρχος Σερίφου, Αντώνης Αντωνάκης.

Στις μέρες μας, η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, έφερε στο προσκήνιο την άνοια, με πιο συχνή μορφή τη νόσο Alzheimer (60% του συνόλου). Η άνοια είναι νόσος της Τρίτης Ηλικίας και χαρακτηρίζεται από σοβαρή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών: της μνήμης, της προσοχής, του λόγου, της κρίσης, των εκτελεστικών δεξιοτήτων καθώς και της λειτουργικότητας. Στην Ελλάδα, πάσχουν από  άνοια 160 χιλιάδες άνθρωποι, 7,3 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 28 εκατομμύρια παγκοσμίως. 

Το κλιμάκιο των ειδικών θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξέταση μνήμης το Σάββατο 26/11, στο Γυμνάσιο, ώρες 12.00 – 16.00 σε κάθε έναν άνω των 60 ετών που ενδιαφέρεται μετά από ραντεβού στο τηλέφωνο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας 22840 22011.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν για την Άνοια και το Alzheimer στην τρίτη ηλικία: ο Νευρολόγος – Ψυχίατρος κ. Βασίλειος Λύρας, υπεύθυνος του Ιατρείου Μνήμης και Άνοιας της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, η Νευροψυχολόγος κ. Ελένη Μαργιώτη, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια στο Μαρούσι της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Αθηνών, η οποία θα αναφερθεί στα άτομα που φροντίζουν κάποιον με άνοια καθώς και τα μέλη του κλιμακίου της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ο κ. Ανδρινός Δημήτρης, ψυχίατρος που θα αναφερθεί στο άγχος και την κατάθλιψη στους ηλικιωμένους και η κα. Ανίσα Ντούρα, ψυχολόγος, η οποία θα μιλήσει για τα γηρατειά.

Το συντονισμό της ημερίδας θα έχει ο κ. Μιχάλης Λάβδας, ψυχολόγος, Συντονιστής της ΚΜΨΥ Δ Κυκλάδων και Γεν. Γραμμ. ΔΣ ΕΠΑΨΥ και η κα. Μπέκυ Πάσιο, ψυχολόγος ΕΠΑΨΥ.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ανοιχτή. Στην εκδήλωση οι ειδικοί θα απαντήσουν σε ανοιχτή συζήτηση ερωτήματα του κοινού.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΕΠΑΨΥ, ο Δήμος Σερίφου και η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και λαμβάνει χώρα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο δήμος Σερίφου υποστηρίζει ενεργά τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας καλύπτοντας διαμονή και μετακίνηση ενώ η Εταιρεία ΖΑΝΤΕ Ferries παρέχει σημαντική έκπτωση για τις μετακινήσεις του κλιμακίου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.