Κέα: Στο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων οι Ν.Συρμαλένιος και Α.Συρίγος

Δημοσίευση: 09.10.2016, 18:34
Τελευταία Ενημέρωση: 09.10.2016, 18:43

Στο 9ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στην Κέα το Σάββατο 8/10, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος Ν. Αιγαίου, Άννα Μαυρουδή.
Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Στην τοποθέτησή τους οι δύο βουλευτές, αφού ευχαρίστησαν τους διοργανωτές, την πρόεδρο του συλλόγου της Κέας Δήμητρα Κορασίδη, το δήμαρχο του νησιού Γιάννη Ευαγγέλου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσο για την πρόσκλησή τους, τόνισαν τη σημασία των συνεδρίων που αναδεικνύουν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νησιά μας και επεσήμαναν ότι τις μεγάλες δυσκολίες που προκύπτουν από τη μακροχρόνια οικονομική  κρίση, οφείλουμε να τις υπερβούμε σε μια πορεία διαφαινόμενης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

"Ιδιαίτερα το πλήγμα που υπέστησαν τα νησιά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αποτελεί για μας θέμα επανακαθορισμού στα πλαίσια πολιτικών νησιωτικότητας, που στην ουσία ποτέ δεν σχεδιάστηκαν ούτε εφαρμόστηκαν. Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις, είτε ως αντισταθμιστικά μέτρα προς τους κατοίκους των νησιών είτε ως μεσομακροπρόθεσμα με χάραξη προτεραιοτήτων βιώσιμης ανάπτυξης."

Παράλληλα, τόνισαν ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω ΕΣΠΑ, μέσω Αναπτυξιακού νόμου, μέσω ΕΤΕΑΝ, τα οποία ανοίγουν εντός Οκτωβρίου, απευθύνονται σε σημαντικό βαθμό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό και αλλού, αλλά ιδιαίτερα και στα μικρά νησιά με 3.100 κατοίκους και κάτω.

Τέλος, επισήμαναν ότι η ανάπτυξη των νησιών μας, πέραν από μια ολοκληρωμένη πολιτική μεταφορών, απαιτεί τη στήριξη σειράς περιβαλλοντικών και κοινωνικών υποδομών, ιδιαίτερα στη δημόσια υγεία, στην οποία το τελευταίο διάστημα γίνονται σταθερά θετικά βήματα που θα επιταχυνθούν.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.