Ο περιφερειάρχης στις εκδηλώσεις για τα ναυάγια της Κέας

Δημοσίευση: 02.10.2016, 18:59
Τελευταία Ενημέρωση: 02.10.2016, 19:18

Στην Κέα βρέθηκε από την Παρασκευή, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «100 Years Kea’s Shipwrecks 1916-2016», με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη βύθιση δύο εκ των σημαντικότερων πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του S/S Burdigala και του HMHS Britannic. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Κέας και του Συλλόγου Φίλων Κέας, η οποία έχει προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον, με εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ να καταγράφουν τις εκδηλώσεις που αφορούν δύο από τα σπουδαιότερα ναυάγια στον κόσμο...
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έριξε δάφνινο στεφάνι στο σημείο των δύο ναυαγίων έξω από τον Κόλπο του Αγ. Νικολάου, στο κανάλι της Κέας
Bookmark and Share

Στόχος των εκδηλώσεων  και του συνεδρίου που ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, είναι η ανάδειξη της σημασίας των ιστορικών γεγονότων του 1916 και ταυτόχρονα η  ανάδειξη της Κέας ως  προορισμού μοναδικού καταδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Την  πρώτη ημέρα του συνεδρίου, στο πλαίσιο των συμβολικών Θαλάσσιων Εκδηλώσεων,  αποδόθηκε φόρος τιμής σε όσους χάθηκαν στα δύο ναυάγια. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, έριξε δάφνινο στεφάνι στο σημείο των δύο ναυαγίων,  έξω από τον Κόλπο του Αγ. Νικολάου, στο κανάλι της Κέας.

Ο κ. Χατζημάρκος, στο  χαιρετισμό του κατά την έναρξη του συνεδρίου, ανέδειξε τη μοναδικότητα και τον ανυπέρβλητο πλούτο των νησιών μας, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν, σημειώνοντας εμφατικά ότι πρέπει, επιτέλους, να σπάσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τα νησιά μας, ενώ έστειλε μήνυμα προς το ελληνικό κράτος να προχωρήσει στην υλοποίηση των νησιωτικών πολιτικών, από τις οποίες θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τα νησιά μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, ανέφερε:

 «Το συνέδριο για τα ιστορικά ναυάγια της Κέας είναι μια ακόμη επιβεβαίωση του πλούτου και της πολυμορφίας των νησιών μας. Κάθε νησί έχει να διηγηθεί τη δική του, μοναδική, συναρπαστική ιστορία. Δική μας επιδίωξη είναι αυτές οι ιστορίες να φτάσουν σε όσο γίνεται περισσότερους αποδέκτες. Να γίνουν το όχημα που θα οδηγήσει στην ανάδειξη των νησιών μας σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, εκεί όπου τους αξίζει να βρίσκονται.

Το συνέδριο της Κέας έρχεται να ρίξει φως στα μυστικά της βύθισης δύο εκ των σημαντικότερων πλοίων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα από τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, η Κέα “αναδύεται” ως μοναδικός προορισμός καταδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, με στόχο να καταστεί ένα διεθνούς φήμης καταδυτικό κέντρο, σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο καταδυτικό τουρισμό. Πρέπει, επιτέλους να σπάσουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εργάζεται εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Με συνεργασία, σχέδιο, σεβασμό και επιβράβευση  κάθε  προσπάθειας που στόχο έχει να  αναδείξει τις ιδιαιτερότητες, τις μοναδικότητες, τη βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των νησιών μας,  που καθιστούν το Νότιο Αιγαίο, ως τουριστικό προορισμό, πραγματικά ανυπέρβλητο. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα που συσσώρευσαν καταστροφικές πολιτικές και χαμένες ευκαιρίες δεκαετιών.

Βρισκόμαστε εδώ, για ένα γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας, την ώρα που ο ανιστόρητος και στριμωγμένος από την αδιέξοδη πολιτική του, Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί τα νησιά μας . Τα νησιά μας που  στέκονται όρθια απέναντι στις προκλήσεις της εποχής και στέλνουν το μήνυμα στο ελληνικό κράτος να υλοποιήσει, επιτέλους, τις πολιτικές αυτές που θα δώσουν χρόνο, ανάσες, θέσεις εργασίας και προοπτική στα νησιά μας και  κατ’ επέκταση στη χώρα μας».

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.