Σχεδόν 300.000 κουτιά παστίλιες έχουν διατεθεί «για τον πόνο του άλλου»

Δημοσίευση: 15.02.2013, 11:46

«Ας μοιραστούμε τον πόνο, μοιράζοντας ανθρωπιά» είναι ένα από τα μηνύματα απλών πολιτών που έφτασαν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα με αφορμή την επιτυχημένη καμπάνια τους «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου».
Bookmark and Share

 Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί σχεδόν 300.000 κουτιά παστίλιες σε όλη τη χώρα, ενώ η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς στα φαρμακεία.

Τα φαρμακεία που υποστηρίζουν την εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν φτάσει τις 3.000 και καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των γεωγραφικών περιοχών της χώρας.

Από τον ακριτικό Έβρο, την Ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και την Κρήτη, μέχρι και τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι παστίλιες έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο χάρτη αλληλεγγύης.

Μεταξύ των περιοχών με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση είναι η Αργολίδα, ο Έβρος, τα Γρεβενά και τα νησιά του Ιονίου, όπως η Λευκάδα και η Κεφαλονιά. Στην Αττική ξεχωρίζουν οι περιοχές Κερατέα, Πεύκη, Δραπετσώνα, Νέα Σμύρνη και στη Θεσσαλονίκη Τριανδρία, Μπότσαρη και Εύοσμος.
 
«Υπάρχει μια πρωτόγνωρα θετική ανταπόκριση από τους πολίτες» αναφέρει ο πρόεδρος της οργάνωσης, Χρήστος Χρήστου. 

Άνθρωποι που μετέτρεψαν την αλληλεγγύη σε πράξη μέσα από τις παστίλιες, ειδικά σε μια περίοδο έντονης δοκιμασίας για όλους μας. Παράλληλα μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον της εκστρατείας που συνεχίζεται για να υποστηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα να απαλύνουμε τον πόνο χιλιάδων ξεχασμένων και αποκλεισμένων ανθρώπων, που έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας» προσθέτει.
 
«Είμαστε ευγνώμονες προς την ελληνική κοινωνία που είναι εκείνη που πραγματικά έδωσε και ακόμα δίνει τεράστια δυναμική στην εκστρατεία» συνεχίζει ο κ.Χρήστου. «Τα 3.000 φαρμακεία που ήδη συμμετέχουν χωρίς κανένα κέρδος, και τα οποία ευχαριστούμε θερμά, μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να φτάσουμε σε ένα μεγάλο εύρος της επικράτειας. Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε πως έχουμε δρόμο μέχρι οι παστίλιες να φτάσουν κυριολεκτικά σε κάθε γειτονιά και χωριό, και γιατί όχι και στα 13.000 φαρμακεία που υπάρχουν στην Ελλάδα». 
 
Υπενθυμίζεται πως 1 ευρώ από κάθε κουτί με παστίλιες κατευθύνεται απευθείας και χωρίς καμία διάκριση στην ανακούφιση του πόνου χιλιάδων ανθρώπων μέσω των προγραμμάτων που αναπτύσσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

πηγή:in.gr

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Πανολβιος έγραψε: 11/11/2013
Όπως μου είπε κι ένας φίλος μου εδώ στην Νάξο, γιατί να ενισχύσουμε τους γιατρούς χωρίς σύνορα (που μόνο χωρίς σύνορα δεν είναι και θα εξηγήσω παρακάτω), οι οποίοι όταν τα ελληνικά τους μέλη-γιατροί πήγαν στη Σερβία όταν έγινε ο πόλεμος από το ΝΑΤΟ-Αμερικανούς (να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους) βομβαρδίστηκαν, και επειδή πήγαν χωρίς άδεια από τα "κεντρικά" όταν επέστρεψαν τους διαγράψαν από την οργάνωση;;;

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.